28 Ağustos 2013 Çarşamba

Plotter Kağıtları ve Plotter Baskı Kağıtları Çeşitleri


Aldığımız her teknolojik aletin kendine ait bir takım gereksinimleri oluyor. Bir makine aldığımızda ona özgü sarf malzemelerini de satın almak durumunda kalıyoruz. Plotter makineler içinde bu durum aynen geçerli. Plotter makinelerden, plotter makinelerin hangi alanlarda kullanıldıklarından, plotter makinelerin satışından, teknik servisinden ve bakımından; daha önceki yazılarımızda fazlasıyla bahsetmiştik. Şimdi de plotter makinelerin baskı yapabilmek için kullandığı malzemelerden bahsedelim.
Plotter makinelerle baskı yapmak için bu makineleri edindiğinizde; plotter kağıt, plotter kartuş, plotter yazıcı kafası gibi malzemelere de sahip olmanız gerecek. Plotter kağıtlardan bahsedecek olursak bu kağıtlar özel baskılar için üretilmiş, özel kağıtlardır. Plotter makinelerle baskı yapmakta kullanılan bu kağıtlar, kullanıldıklara alanlara göre çeşitlilik gösteriyor. Projeleri basmakta kullanılan plan kopya kağıtları (bunlara hamur kağıt da denir), inkjet fotoğraf kağıdı, tablo baskılarında kullanılan kanvas kağıt, saten resim kağıdı, yapışan iç mekan kağıdı, kuşe plotter kağıdı, polyester kağıdı ve aydınger kağıt olmak üzere birçok kağıt çeşidi mevcut. Plotter kağıt çeşitleri bu kadarla da sınırlı değil. Plotter makine kağıtları, kendi içlerinde de parlak, mat diye ayrılıyor. Bunu yanı sıra boyutları bakımından da plotter kağıtlar çeşitlilik gösteriyor.
Kullanacağınız alana göre uygun kağıt çeşidini seçmek için plotter satışı yapan firmaların internet sitelerinden yardım alabilirsiniz. Birçok plotter satış sitesinde geniş yelpazede plotter kağıt çeşitlerini bulmak mümkün.

Plotter makinelerin, önemli sarf malzemelerinden biri olan plotter kağıtlardan kısaca bahsettik. Plotter kağıtlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için internetteki plotter satış sitelerini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Verdiğimiz bilgilerin sizler için aydınlatıcı olması dileğimizle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder