24 Ağustos 2013 Cumartesi

Plotter nedir? Plotter Kağıtları ve Plotter Çeşitleri

Bugünkü yazımızda sizlere plotter nedir bundan biraz bahsedeceğiz ve plotter çeşitleri, plotter kağıtları, plotter makineleri hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Plotter Nedir?
Plotter çeşitli boyutlardaki kağıtlara baskı yapmak için kullanılan teknolojik bir üründür. Plotter makineleri, çalışma mantığı ve yaptığı iş açısından bilgisayar yazıcılarına benzetilebilir. Ancak plotter makineler büyük boyuttaki kağıtlara baskılar yapar ve yazıcıdan çok daha özenli çalışır. Plotter makineler oluşturulan geniş çaplı projelerin kağıda dökülmesi işlemini yapar. Plotter makinelerin gelişiminden önce saatlerce süren, projeyi kağıda dökme işlemi şimdilerde plotter makinelerle birlikte oldukça hız kazandı.

Plotter Makineleri Kağıtları Özel Kağıt Mı?
Plotter makineler özel baskılar yaptıkları için, baskılarda özel kağıtlar kullanılır. Plotter makinelerle değişik kağıt türlerine baskılar yapılmaktadır. Plotter kâğıtları diye geçen bu kağıt çeşitleri; kanvas kağıt, saten kanvas kağıt, fotoğraf kağıdı, inkjet kağıt vb.dir. Plotter kağıt çeşitlerini incelemek için plotter satış sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Plotter Makineler Nerelerde Kullanılır?
Plotter makineler genellikle reklam sektöründe, mimarlık ve mühendislik alanlarında, kopyalama merkezlerinde kullanılıyor. Kullanıldığı alanda üreticilere büyük kolaylıklar sağlayan plotter makineler, üretime hız kazandırıp, az emekle çok iş yapıyor.

Plotter Çeşitleri Nelerdir?
Teknolojik her üründe olduğu gibi plotter makinelerde de birçok marka ve model mevcut. Çeşitli internet sitelerinde değişik markaların plotter çeşitleri mevcut. Fakat plotter çeşitleri denince ilk akla gelen iç mekan plotterlar ve dış mekan plotterlar olmalıdır. İç mekân plotterlar, genel anlamda daha hassas baskılar için kullanılır. Baskısını yaptıkları ürün güneş, su vb. etkenlerden etkilenen ürünlerdir. Bunlara örnek olarak kağıt, kanvas verilebilir. Dış mekân plotter makineler ise genellikle su, güneş vb. etkenlerden kolayca etkilenmeyen ürünlere baskı yaparlar. Bunlara örnek de tabelalar, bilbordlar verilebilir.

Plotter Makineler ve Ozalit Makineler Birbirinden Farklı Mıdır?
Plotter makineler ve ozalit makineler çalışma prensibi açısından birbirlerine benzeseler de ikisinin kullanım alanları farklıdır. Plotter makineler ozalit makinelerden daha gelişmiş bir teknoloji kullanırlar.

Plotter Makinelerin Kurulumu ve Kullanımı
Plotter makinelerin kurulumu satın aldığınız firma tarafından kullanıcılara sağlanmaktadır. Kurulum hizmetinin yanı sıra kullanım eğitimi de veren firmalar, kullanıcı herhangi bir sıkıntı yaşadığında plotter  teknik servis desteğini müşterilerine ulaştırmaktadır.
Verdiğimiz bilgilerin faydalı olması dileğimizle…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder